Καμία ανοχή στα Συμβούλια Διοίκησης και κάθε εφαρμογή του Νόμου Αρβανιτοπούλου

Κείμενο-ανακοίνωση που μοιράστηκε από το Ελευθεριακό Σχήμα Παπει για την διαδικασία εκλογής φοιτητή στο Συμβούλιο του Ιδρύματος προσεχώς

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την ίδια ώρα όπου φασίστες επιδίδονται σε επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών και στήνουν δολοφονικές ενέδρες σε αντιφασίστες, έρχεται πάλι στο προσκήνιο ο νόμος Αρβανιτόπουλου που είχε ψηφιστεί από το 2011. Η συνέχεια της εφαρμογής του έρχεται με την εκλογή αντιπροσώπου των φοιτητών στο Συμβούλιο του Ιδρύματος ή αλλιώς Συμβούλιο Διοίκησης όπως τα ορίζει ο νόμος.

Καταρχάς να πούμε πως στο ΠΑ.ΠΕΙ. η διαδικασία εκλογής των εξωτερικών μελών (μάνατζερ κλπ) και καθηγητών αφού μπλοκαρίστηκε από φοιτητές, πραγματοποιήθηκε τελικά υπόγεια με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και έκτοτε συνεδριάζει μυστικά, χωρίς να ανακοινώνονται οι αποφάσεις του. Η σύνθεση αυτού του οργάνου έρχεται να ολοκληρωθεί με τον αντιπρόσωπο των φοιτητών και είναι προφανές πως αυτό είναι το όχημα για την επί μέρους εφαρμογή και των υπόλοιπων επιταγών του νόμου και δευτερευόντως για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά».

Για να γνωρίζουμε δηλαδή τι πρόκειται να κληθεί να αποφασίσει αυτό το Συμβούλιο:
-Υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τα οποία θα καλούνται σε αναζήτηση «χορηγών» στην αγορά με αποτέλεσμα να εξαρτώνται οικονομικά από τις ορέξεις των επενδυτών
-Κατάργηση της δωρεάν σίτισης και των συγγραμμάτων, στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης
-Εντατικοποίηση των σπουδών, με τα ν+2 χρόνια φοίτησης
-Κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων και σχολών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί

Η εκλογή του αντιπροσώπου των φοιτητών έχει διπλό νόημα. Απ’ την μία θέλει να υποκαταστήσει τα όργανα του φοιτητικού συλλόγου και απ’ την άλλη να δίνει την ψευδή νομιμοποίηση των φοιτητών στις αποφάσεις αυτού του Συμβουλίου. Όσο και αν αυτή η διαδικασία παρουσιάζεται σαν «ακομμάτιστη» και ανοιχτή για όλους είναι ξεκάθαρο πως η πλειοψηφούσα δύναμη μες στην σχολή, δηλαδή η ΔΑΠ, θα κινητοποιήσει το μηχανισμό της για να αναδείξει τον δικό της αντιπρόσωπο και κάθε προσπάθεια ανεξάρτητων φοιτητών θα πέσει στο κενό.

Για εμάς το μόνο όργανο που μπορεί να αντιπροσωπεύσει τους φοιτητές, είναι η ίδια τους η Γενική Συνέλευση, στην οποία έχουν συμμετοχή όλοι και οφείλει να γίνεται τακτικά με οριζόντιες διαδικασίες.

 

Μπλοκάρισμα της διαδικασίας
εκλογής αντιπροσώπου φοιτητών στο Συμβούλιο του Ιδρύματος

Καμία εφαρμογή του Νόμου Αρβανιτόπουλου και του Σχεδίου «Αθηνά»
Νόμος είναι οι ανάγκες των φοιτητών

Καμία απάθεια στην υποτίμηση των ζώων μας
Οργανωνόμαστε για την ταξική αντεπίθεση