Αλληλεγγύη στη Villa Amalias

villa amalia

Ως Ελευθεριακό Σχήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς επιλέξαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη της Villa Amalias, η οποία αυτές τις μέρες έχει μπει στο στόχαστρο του Κράτους, αρχικά με το μπουκάρισμα που έγινε το πρωί στις 20/12 από μπάτσους και εισαγγελείς και ύστερα με μια διαδικασία λασπολόγησης και «δημιουργίας εντυπώσεων» μέσα από τα αστικά ΜΜΕ.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως τα παραπάνω γεγονότα δεν οφείλονται σε μια απλή καταγγελία για «ναρκωτικά». Φαίνεται, λοιπόν, σαν μια ξεκάθαρη επιλογή του Κράτους, το οποίο προκειμένου να επιβληθεί γίνεται ακόμη πιο απόλυτο και ολοκληρωτικό. Η θέση και ο ρόλος που παίζει η Villa Amalias, άλλα και τα υπόλοιπα εγχειρήματα της περιοχής αποτελούν εμπόδια για τα σχέδια του Κράτους, το οποίο προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο για τους φασίστες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Villa μπαίνει στο στόχαστρο. Προτρέπουμε τον οποιοδήποτε να θυμηθεί τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θανατο του Μανώλη Καντάρη τον Μαιού το 2011, όπου τα ρατσιστικά πογκρόμ για αρκετές μέρες κατέληγαν με την κάλυψη των ΜΑΤ σε σύγκρουση με την Villa Amalias.

Σαν Ελευθεριακό Σχήμα ΠαΠει, βλέποντας τον εαυτό μας σαν μέρος του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος και ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης αποφασίσαμε να κρεμάσουμε στην κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου ένα πανό, το οποίο αναφέρεται σε όσα προειπώθηκαν.

-Οι καταλήψεις είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων

-Αλληλεγγύη στην Villa Amalias